Background

rUNDVLEESCH

Het is een delicatesse waar u iedere dag van kunt genieten, of u nu houdt van een Hollandse pot of internationale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal. Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen hiervoor het beste rundvlees. Proef de smaak, structuur en marmering van het vlees.

OP EN TOP HOLLANDS

Ons rundvlees is op en top Hollands vlees. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is:

 geboren bij een Nederlandse veehouder

grootgebracht op een Nederlandse boerderij

geslacht door een Nederlandse slachterij

uitgesneden en geleverd door een Nederlandse vleeshandel

Deze oorsprong is heel belangrijk. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid. Wij selecteren de beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de en de Blonde d’Aquitaine. Het is niet eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongere runderen van deze rassen zijn schaars. Wij weten ze echter te vinden. Vaak bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn en kwaliteit, beloven we niet zomaar. Alle boeren waar we mee samenwerken voldoen aan de IKB regeling.

LEKKER VLEES

Ook het voer dat de runderen krijgen is een smaakmaker. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak en malse structuur.

VERANTWOORD VLEES

De kwaliteit van het stukje vlees dat op uw bord ligt, heeft alles te maken met dierwelzijn. Niets is lekkerder dan het vlees van een dier dat een gezond leven heeft gehad. En dat hebben de onze runderen. Dat begint al als ze een klein kalfje zijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal. Als de runderen ’s winters naar binnen gaan, komen ze in ruime, schone stallen. Hier lopen ze gewoon los en krijgen ze een dik ligbed van stro. De boeren die ons rundvlees leveren, hechten namelijk veel waarde aan dierwelzijn! De meeste runderen worden door een vaste veerijder of de boer zelf getransporteerd. De chauffeur is gekwalificeerd voor het vervoer van levend vee en gaat net als wij respectvol om met de runderen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.